Tip:
"Maal de saffraan fijn in een vijzel en voeg een scheutje heet water toe om de saffraan makkelijk uit de vijzel te krijgen"
DaniËl's recepten
De koningin onder de specerijen verdient een plek in elke keuken. Het is dé gastronomische rode draad.
Negin saffraan heeft een aangenaam subtiel zoet en warm aroma. Net als vanille, chocolade en tonkabonen zal saffraan een onvergetelijke indruk maken op je zintuigen. De smaak is subtiel bitter, maar net zo warm en vol als het aroma. Saffraan wordt traditioneel gebruikt in soepen, sauzen, visgerechten, vleesgerechten, brooddeeg, desserts, thee en melk. De mogelijkheden zijn eindeloos!
De beroemdste gerechten zijn: Spaanse Paella, Belgische rijstepap, Franse bouillabaisse, Italiaanse saffraan risotto of de Italiaanse sterkedrank Fernet.
Saffraan is de rode draad in al deze recepten, het geeft net de extra dimensie die jouw gerechten verdienen.
Om goed te kunnen doseren:
0,05 gram = 25 stampers
0,10 gram = 50 stampers
0,20 gram = 100 stampers
1 gram = 500 stampers
Succes en geniet!
Daniël