Tip:
"Maal de
saffraan fijn in een vijzel en voeg een scheutje heet water toe om de saffraan makkelijk uit de vijzel te krijgen"

DaniËl's recepten

De koningin onder de specerijen verdient een plek in elke keuken. Het is dé gastronomische rode draad.

​Negin saffraan heeft een aangenaam subtiel zoet en warm aroma.  Net als vanille, chocolade en tonkabonen zal saffraan een onvergetelijke indruk maken op je zintuigen. De smaak is subtiel bitter, maar net zo warm en vol als het aroma. Saffraan wordt traditioneel gebruikt in soepen, sauzen, visgerechten, vleesgerechten, brooddeeg, desserts, thee en melk. De mogelijkheden zijn eindeloos!
 

De beroemdste gerechten zijn: Spaanse Paella, Belgische rijstepap, Franse  bouillabaisse, Italiaanse saffraan risotto of de Italiaanse sterkedrank Fernet.

Saffraan is de rode draad in al deze recepten, het geeft net de extra dimensie die jouw gerechten verdienen. 

Om goed te kunnen doseren: 
0,05 gram  = 25 stampers
0,10 gram   = 50 stampers
0,20 gram   = 100 stampers 
1 gram        = 500 stampers


Succes en geniet!

Daniël

Kok Daniël Stampers saffraan gerecht

Geroosterde aubergines

4 porties

30 minuten

Saffraan thee

1 porties

10 minuten

Pure chocolade mousse

4 porties

15 minuten

Belgische rijstepap

4 porties

30 minuten

Saffraan limoen siroop

10 porties

20 minuten

Indiase Kesar Lassi

2 porties

10 minuten

Spicy kip uit de oven

4 porties

1 uur en 15 minuten

Crème pâtissièrre safranée

4 porties

30 minuten

Kesar Malai Kulfi

8 porties

7 uur

Zweeds saffraan broodje

16 stuks

105 minuten

Royal Breakfast: Roerei Zalm

4 porties

15 minuten

Saffraan latte

1 porties

15 minuten