Tip:
"Maal de
saffraan fijn in een vijzel en voeg een scheutje heet water toe om de saffraan makkelijk uit de vijzel te krijgen"

DaniËl's recepten

De koningin onder de specerijen verdient een plek in elke keuken. Het is dé gastronomische rode draad.

​Negin saffraan heeft een aangenaam subtiel zoet en warm aroma.  Net als vanille, chocolade en tonkabonen zal saffraan een onvergetelijke indruk maken op je zintuigen. De smaak is subtiel bitter, maar net zo warm en vol als het aroma. Saffraan wordt traditioneel gebruikt in soepen, sauzen, visgerechten, vleesgerechten, brooddeeg, desserts, thee en melk. De mogelijkheden zijn eindeloos!
 

De beroemdste gerechten zijn: Spaanse Paella, Belgische rijstepap, Franse  bouillabaisse, Italiaanse saffraan risotto of de Italiaanse sterkedrank Fernet.

Saffraan is de rode draad in al deze recepten, het geeft net de extra dimensie die jouw gerechten verdienen. 

Om goed te kunnen doseren: 
0,05 gram  = 25 stampers
0,10 gram   = 50 stampers
0,20 gram   = 100 stampers 
1 gram        = 500 stampers


Succes en geniet!

Daniël

Kok Daniël Stampers saffraan gerecht

Kesar Malai Kulfi

8 porties

7 uur

Paella Valenciana

4 porties

50 minuten

Kip kebab BBQ spiezen

4 porties

30 minuten en 2 uur wachttijd

Witte asperge cappuccino

4 porties

30 minuten

Bloemige lamsrack van de BBQ

4 porties

2.5 uur

Paella de Mariscos

4 porties

60 minuten

BBQ platte kip

2 porties

40 minuten

Hét witte goud met garnalen

4 porties

40 minuten

BBQ kreeft beurre blanc

2 porties

40 minuten

Lamskotelet van de BBQ

4 porties

30 minuten

Saffraan limoen siroop

10 porties

20 minuten

Pure chocolade mousse

4 porties

15 minuten