Belgische rijstepap

In verschillende vormen wordt er over heel de wereld rijstepap gegeten. Het eerste Nederlandstalige recept stamt uit 1514, uit het boek “Een notabele boecxken van Cokeryen”. In die tijd was rijst in heel Noord-Europa een luxe import product. Er werd zelfs gedacht dat wanneer je inde hemel zou komen je rijstepap met een gouden lepel zou krijgen. Vandaar de eeuwenoude uitdrukking ‘iedere dag rijstepap met gouden lepeltjes eten’.
In Nederland werd er een onderscheid gemaakt tussen rijstebrij en rijstepap. Hierbij is rijstebrij een stuk dikker dan rijstepap. Saffraan was in die tijd ook vaak een luxe product. Niet gek dus dat degene die het zich konden veroorloven beide ingrediënten met elkaar combineerde. Op schilderijen van de schilder Breughel wordt ook rijstepap afgebeeld als symbool van geluk en welvaart.

Belgische rijstepap

Belgische rijstepap

In verschillende vormen wordt er over heel de wereld rijstepap gegeten. Het eerste Nederlandstalige recept stamt uit 1514, uit het boek “Een notabele boecxken van Cokeryen”. In die tijd was rijst in heel Noord-Europa een luxe import product. Er werd zelfs gedacht dat wanneer je inde hemel zou komen je rijstepap met een gouden lepel zou krijgen. Vandaar de eeuwenoude uitdrukking ‘iedere dag rijstepap met gouden lepeltjes eten’.
In Nederland werd er een onderscheid gemaakt tussen rijstebrij en rijstepap. Hierbij is rijstebrij een stuk dikker dan rijstepap. Saffraan was in die tijd ook vaak een luxe product. Niet gek dus dat degene die het zich konden veroorloven beide ingrediënten met elkaar combineerde. Op schilderijen van de schilder Breughel wordt ook rijstepap afgebeeld als symbool van geluk en welvaart.

Belgische rijstepap

Belgische rijstepap

In verschillende vormen wordt er over heel de wereld rijstepap gegeten. Het eerste Nederlandstalige recept stamt uit 1514, uit het boek “Een notabele boecxken van Cokeryen”. In die tijd was rijst in heel Noord-Europa een luxe import product. Er werd zelfs gedacht dat wanneer je inde hemel zou komen je rijstepap met een gouden lepel zou krijgen. Vandaar de eeuwenoude uitdrukking ‘iedere dag rijstepap met gouden lepeltjes eten’.
In Nederland werd er een onderscheid gemaakt tussen rijstebrij en rijstepap. Hierbij is rijstebrij een stuk dikker dan rijstepap. Saffraan was in die tijd ook vaak een luxe product. Niet gek dus dat degene die het zich konden veroorloven beide ingrediënten met elkaar combineerde. Op schilderijen van de schilder Breughel wordt ook rijstepap afgebeeld als symbool van geluk en welvaart.

Belgische rijstepap

Belgische rijstepap

In verschillende vormen wordt er over heel de wereld rijstepap gegeten. Het eerste Nederlandstalige recept stamt uit 1514, uit het boek “Een notabele boecxken van Cokeryen”. In die tijd was rijst in heel Noord-Europa een luxe import product. Er werd zelfs gedacht dat wanneer je inde hemel zou komen je rijstepap met een gouden lepel zou krijgen. Vandaar de eeuwenoude uitdrukking ‘iedere dag rijstepap met gouden lepeltjes eten’.
In Nederland werd er een onderscheid gemaakt tussen rijstebrij en rijstepap. Hierbij is rijstebrij een stuk dikker dan rijstepap. Saffraan was in die tijd ook vaak een luxe product. Niet gek dus dat degene die het zich konden veroorloven beide ingrediënten met elkaar combineerde. Op schilderijen van de schilder Breughel wordt ook rijstepap afgebeeld als symbool van geluk en welvaart.

Belgische rijstepap