Paella de Mariscos

Paella is een traditioneel Spaans eenpansgerecht. De oorsprong van de paella vind je in Valencia. Hier werd de paella traditioneel gegeten met konijn, kip en slakken. Dit recept is voor een paella zoals we die tegenwoordig graag eten. Met sappige vis-, schaal- en schelpdieren. Voor de liefhebber kan er ook chorizo worden toegevoegd. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de paella. Het is een gecombineerd erfgoed van tal van verschillende culturen die zich door de eeuwen heen in Spanje hebben gevestigd. Zo brachten de Moren onder andere de rijstteelt mee. De basis van iedere paella is de sofrito met saffraan. De rijke, zoete smaak van gebakken tomaat, ui en knoflook worden door de subtiel rokerige en florale aroma's van de saffraan samengevoegd tot een harmonieuze volle smaak. Zonder sofrito geen paella!

Paella de Mariscos

Paella de Mariscos

Paella is een traditioneel Spaans eenpansgerecht. De oorsprong van de paella vind je in Valencia. Hier werd de paella traditioneel gegeten met konijn, kip en slakken. Dit recept is voor een paella zoals we die tegenwoordig graag eten. Met sappige vis-, schaal- en schelpdieren. Voor de liefhebber kan er ook chorizo worden toegevoegd. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de paella. Het is een gecombineerd erfgoed van tal van verschillende culturen die zich door de eeuwen heen in Spanje hebben gevestigd. Zo brachten de Moren onder andere de rijstteelt mee. De basis van iedere paella is de sofrito met saffraan. De rijke, zoete smaak van gebakken tomaat, ui en knoflook worden door de subtiel rokerige en florale aroma's van de saffraan samengevoegd tot een harmonieuze volle smaak. Zonder sofrito geen paella!

Paella de Mariscos

Paella de Mariscos

Paella is een traditioneel Spaans eenpansgerecht. De oorsprong van de paella vind je in Valencia. Hier werd de paella traditioneel gegeten met konijn, kip en slakken. Dit recept is voor een paella zoals we die tegenwoordig graag eten. Met sappige vis-, schaal- en schelpdieren. Voor de liefhebber kan er ook chorizo worden toegevoegd. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de paella. Het is een gecombineerd erfgoed van tal van verschillende culturen die zich door de eeuwen heen in Spanje hebben gevestigd. Zo brachten de Moren onder andere de rijstteelt mee. De basis van iedere paella is de sofrito met saffraan. De rijke, zoete smaak van gebakken tomaat, ui en knoflook worden door de subtiel rokerige en florale aroma's van de saffraan samengevoegd tot een harmonieuze volle smaak. Zonder sofrito geen paella!

Paella de Mariscos

Paella de Mariscos

Paella is een traditioneel Spaans eenpansgerecht. De oorsprong van de paella vind je in Valencia. Hier werd de paella traditioneel gegeten met konijn, kip en slakken. Dit recept is voor een paella zoals we die tegenwoordig graag eten. Met sappige vis-, schaal- en schelpdieren. Voor de liefhebber kan er ook chorizo worden toegevoegd. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de paella. Het is een gecombineerd erfgoed van tal van verschillende culturen die zich door de eeuwen heen in Spanje hebben gevestigd. Zo brachten de Moren onder andere de rijstteelt mee. De basis van iedere paella is de sofrito met saffraan. De rijke, zoete smaak van gebakken tomaat, ui en knoflook worden door de subtiel rokerige en florale aroma's van de saffraan samengevoegd tot een harmonieuze volle smaak. Zonder sofrito geen paella!

Paella de Mariscos