Paella Valenciana

Dé orginele boeren Paella komt uit Valencia, gelegen aan de Oostkust van Spanje. Het gerecht zou al in de 8ste eeuw in deze vorm bereid zijn. Een paella wordt traditioneel gemaakt in een grote ronde zwarte pan op een hout vuur. Paella heeft een sofrito met saffraan als basis. De Valenciaanse paella wordt bereid met kip, konijn en soms met wijngaard slakken. Als groenten worden er tuinbonen, snijbonen of andere bonen uit het seizoen en de streek toegevoegd. De paella Valenciana is ontstaan doordat gewerkt werd met wat er op de boerderij en het platteland voorhanden was.

Paella Valenciana

Paella Valenciana

Dé orginele boeren Paella komt uit Valencia, gelegen aan de Oostkust van Spanje. Het gerecht zou al in de 8ste eeuw in deze vorm bereid zijn. Een paella wordt traditioneel gemaakt in een grote ronde zwarte pan op een hout vuur. Paella heeft een sofrito met saffraan als basis. De Valenciaanse paella wordt bereid met kip, konijn en soms met wijngaard slakken. Als groenten worden er tuinbonen, snijbonen of andere bonen uit het seizoen en de streek toegevoegd. De paella Valenciana is ontstaan doordat gewerkt werd met wat er op de boerderij en het platteland voorhanden was.

Paella Valenciana

Paella Valenciana

Dé orginele boeren Paella komt uit Valencia, gelegen aan de Oostkust van Spanje. Het gerecht zou al in de 8ste eeuw in deze vorm bereid zijn. Een paella wordt traditioneel gemaakt in een grote ronde zwarte pan op een hout vuur. Paella heeft een sofrito met saffraan als basis. De Valenciaanse paella wordt bereid met kip, konijn en soms met wijngaard slakken. Als groenten worden er tuinbonen, snijbonen of andere bonen uit het seizoen en de streek toegevoegd. De paella Valenciana is ontstaan doordat gewerkt werd met wat er op de boerderij en het platteland voorhanden was.

Paella Valenciana

Paella Valenciana

Dé orginele boeren Paella komt uit Valencia, gelegen aan de Oostkust van Spanje. Het gerecht zou al in de 8ste eeuw in deze vorm bereid zijn. Een paella wordt traditioneel gemaakt in een grote ronde zwarte pan op een hout vuur. Paella heeft een sofrito met saffraan als basis. De Valenciaanse paella wordt bereid met kip, konijn en soms met wijngaard slakken. Als groenten worden er tuinbonen, snijbonen of andere bonen uit het seizoen en de streek toegevoegd. De paella Valenciana is ontstaan doordat gewerkt werd met wat er op de boerderij en het platteland voorhanden was.

Paella Valenciana