Saffraan oliebollen

Oliebollen werden voor het eerst gegeten door de Bataven en de Friezen. De voorganger van de oliebol is de oliekoek. Beide werden met name in de koude wintermaanden gegeten. Lekker veel vet en koolhydraten! Het deeg werd van voornamelijk houdbare ingrediënten gemaakt en werd vervolgens gefrituurd in de reuzel of raapolie. Sinds de 19de eeuw is de oliebol in Nederland een traditioneel lekkernij voor bij de jaarwisseling. Aan oliebollen kan van alles worden toegevoegd, denk aan stukjes appel, rozijnen, krenten, of gekonfijt fruit. De saffraan in dit oliebollen recept is een subtiele toevoeging die er voor zal zorgen dat je bijna niet kan stoppen met eten. Voor de Zeeuwse oliebollenbakker van de Oliebollenhut in Tholen is dit al jaren het (niet zo) geheime ingrediënt die hem goed doet scoren in de AD oliebollentest.

Saffraan oliebollen

Saffraan oliebollen

Oliebollen werden voor het eerst gegeten door de Bataven en de Friezen. De voorganger van de oliebol is de oliekoek. Beide werden met name in de koude wintermaanden gegeten. Lekker veel vet en koolhydraten! Het deeg werd van voornamelijk houdbare ingrediënten gemaakt en werd vervolgens gefrituurd in de reuzel of raapolie. Sinds de 19de eeuw is de oliebol in Nederland een traditioneel lekkernij voor bij de jaarwisseling. Aan oliebollen kan van alles worden toegevoegd, denk aan stukjes appel, rozijnen, krenten, of gekonfijt fruit. De saffraan in dit oliebollen recept is een subtiele toevoeging die er voor zal zorgen dat je bijna niet kan stoppen met eten. Voor de Zeeuwse oliebollenbakker van de Oliebollenhut in Tholen is dit al jaren het (niet zo) geheime ingrediënt die hem goed doet scoren in de AD oliebollentest.

Saffraan oliebollen

Saffraan oliebollen

Oliebollen werden voor het eerst gegeten door de Bataven en de Friezen. De voorganger van de oliebol is de oliekoek. Beide werden met name in de koude wintermaanden gegeten. Lekker veel vet en koolhydraten! Het deeg werd van voornamelijk houdbare ingrediënten gemaakt en werd vervolgens gefrituurd in de reuzel of raapolie. Sinds de 19de eeuw is de oliebol in Nederland een traditioneel lekkernij voor bij de jaarwisseling. Aan oliebollen kan van alles worden toegevoegd, denk aan stukjes appel, rozijnen, krenten, of gekonfijt fruit. De saffraan in dit oliebollen recept is een subtiele toevoeging die er voor zal zorgen dat je bijna niet kan stoppen met eten. Voor de Zeeuwse oliebollenbakker van de Oliebollenhut in Tholen is dit al jaren het (niet zo) geheime ingrediënt die hem goed doet scoren in de AD oliebollentest.

Saffraan oliebollen

Saffraan oliebollen

Oliebollen werden voor het eerst gegeten door de Bataven en de Friezen. De voorganger van de oliebol is de oliekoek. Beide werden met name in de koude wintermaanden gegeten. Lekker veel vet en koolhydraten! Het deeg werd van voornamelijk houdbare ingrediënten gemaakt en werd vervolgens gefrituurd in de reuzel of raapolie. Sinds de 19de eeuw is de oliebol in Nederland een traditioneel lekkernij voor bij de jaarwisseling. Aan oliebollen kan van alles worden toegevoegd, denk aan stukjes appel, rozijnen, krenten, of gekonfijt fruit. De saffraan in dit oliebollen recept is een subtiele toevoeging die er voor zal zorgen dat je bijna niet kan stoppen met eten. Voor de Zeeuwse oliebollenbakker van de Oliebollenhut in Tholen is dit al jaren het (niet zo) geheime ingrediënt die hem goed doet scoren in de AD oliebollentest.

Saffraan oliebollen