Zweeds saffraan broodje

Een Zweeds recept voor het bekende broodje 'Lussekatt'. Een saffraanbroodje met rozijnen dat in Zweden vooral in de maand december wordt gegeten, met name tijdens het Luciafeest op 13 december of tijdens het Paasontbijt. Halverwege de 19de eeuw floreerde de specerijenaanvoer naar Zweden. In die tijd deed ook het ijzeren fornuis haar intrede. Zo werd het voor mensen makkelijk om zelf brood te bakken, bijvoorbeeld met specerijen. Het broodje met saffraan beviel zo goed dat het ondertussen onderdeel is van de Zweedse kerstcultuur. Sommigen beweren dat de saffraan helpt om de donkere Zweedse winters door te komen.

Zweeds saffraan broodje

Zweeds saffraan broodje

Een Zweeds recept voor het bekende broodje 'Lussekatt'. Een saffraanbroodje met rozijnen dat in Zweden vooral in de maand december wordt gegeten, met name tijdens het Luciafeest op 13 december of tijdens het Paasontbijt. Halverwege de 19de eeuw floreerde de specerijenaanvoer naar Zweden. In die tijd deed ook het ijzeren fornuis haar intrede. Zo werd het voor mensen makkelijk om zelf brood te bakken, bijvoorbeeld met specerijen. Het broodje met saffraan beviel zo goed dat het ondertussen onderdeel is van de Zweedse kerstcultuur. Sommigen beweren dat de saffraan helpt om de donkere Zweedse winters door te komen.

Zweeds saffraan broodje

Zweeds saffraan broodje

Een Zweeds recept voor het bekende broodje 'Lussekatt'. Een saffraanbroodje met rozijnen dat in Zweden vooral in de maand december wordt gegeten, met name tijdens het Luciafeest op 13 december of tijdens het Paasontbijt. Halverwege de 19de eeuw floreerde de specerijenaanvoer naar Zweden. In die tijd deed ook het ijzeren fornuis haar intrede. Zo werd het voor mensen makkelijk om zelf brood te bakken, bijvoorbeeld met specerijen. Het broodje met saffraan beviel zo goed dat het ondertussen onderdeel is van de Zweedse kerstcultuur. Sommigen beweren dat de saffraan helpt om de donkere Zweedse winters door te komen.

Zweeds saffraan broodje

Zweeds saffraan broodje

Een Zweeds recept voor het bekende broodje 'Lussekatt'. Een saffraanbroodje met rozijnen dat in Zweden vooral in de maand december wordt gegeten, met name tijdens het Luciafeest op 13 december of tijdens het Paasontbijt. Halverwege de 19de eeuw floreerde de specerijenaanvoer naar Zweden. In die tijd deed ook het ijzeren fornuis haar intrede. Zo werd het voor mensen makkelijk om zelf brood te bakken, bijvoorbeeld met specerijen. Het broodje met saffraan beviel zo goed dat het ondertussen onderdeel is van de Zweedse kerstcultuur. Sommigen beweren dat de saffraan helpt om de donkere Zweedse winters door te komen.

Zweeds saffraan broodje