BBQ platte kip

40 minuten

2 porties

Introductie

Dit recept is sticky, quick & dirty maar super effectief. Soms hoeft de BBQ geen eindeloos proces te zijn. Dan heb je geen zin om de hele dag een stuk groente of vlees in de gaten te houden. Dit is een platte kip die je precies op het borstbeen doormidden snijdt, insmeert en op de BBQ gooit. Niets meer, niets minder.

BBQ platte kip
Stappen 
  1.  Steek de BBQ aan en zorg dat alle kooltjes branden. Gebruik niet te veel kolen anders wordt de BBQ te heet en verbrand de kip. Een richt temperatuur is 180 graden.

  2. Pluk de blaadjes van de tijm en rozemarijn. Doe alle ingredienten (behalve de kip) inclusief het sap van de halve citroen in een vijzel. Stamp alles fijn zodat de smaken vrijkomen.

  3. Knip of snijd de kip tussen de borstfilets door midden. Smeer de kip in met het mengsel, ook onder de huid.

  4. Zet een bakje water tussen de kooltjes onder de plek waar de kip komt te liggen. Er komt veel vet en vocht uit de kip. Als dit op de kooltjes valt kunnen deze uit gaan of er kunnen rook en vlammen ontstaan.

  5. Leg de kip op de BBQ met de karkas kant naar beneden en de deksel op de BBQ. Bak de kip 10 minuten op deze kant en draai vervolgens om.

  6. Bak deze kan goud bruin in 15 tot 20 minuten met de deksel op de BBQ waarbij je om de 5 minuten checkt en de kip insmeert met overgebleven marinade. Check af en toe of de kip niet verbrand.

  7. Haal het water bakje uit de BBQ en bak de kip nog kort op beide kanten zodat deze mooi krokant wordt.

  8. Haal de Kip van de BBQ en pak deze in aluminium folie en laat 5 minuten rusten.

  9. Serveer de kip in het geheel of snijd de technische delen los.

Ingredienten
  • 0.2 gr. saffraan

  • 1 hele kip

  • 1 takje rozemarijn

  • 1 teen knoflook

  • 1 takje tijm

  • 4 el. olijfolie

  • 1 tl. grof gemalen zwarte peper

  • 1 tl. zout

  • 1 el. honing

  • halve citroen