Crème pâtissièrre safranée

30 minuten

4 porties

Introductie

Crème pâtissièrre is de Franse benaming voor banketbakkersroom. Dit is een lobbige dikke custard die kan worden gebruikt om gebakjes mee te vullen of gewoon om direct op te eten. Het heeft wat weg van vla, maar is veel lekkerder en verfijnder. De saffraan geeft een prachtige gele kleur aan de banketbakkersroom en geeft het een verrassende twist.

Crème pâtissièrre safranée
Stappen 
  1. Klop de eidooiers met de suiker tot een witte massa. Zeef het maiszetmeel in de witte massa en roer goed door het mengsel.

  2. Breng de melk aan de kook met de saffraan en haal de pan van het vuur en laat 10 minuten trekken.

  3. Breng de melk opnieuw aan de kook en giet deze al roerend op het eiermengsel. Roer goed door en giet het geheel terug in de pan.

  4. Zet de pan op laag vuur en verwarm tot 90 °C onder voortdurend roeren. Gaar op deze temperatuur gedurende zes minuten de créme pâtissièrre.

  5. Giet het mengsel direct door een zeef in een koude schaal en blijf roeren gedurende één minuut.

  6. Dek de créme pâtissièrre af met vershoudfolie en zorg dat het folie direct op de custard is geplakt. Zo voorkom je vel vorming.

  7. Laat het mengsel in de koelkast afkoelen.

  8. Roer het mengsel voor serveren goed door. Indien het mengsel te dik is, kan deze worden verdund met een scheut room.

  9. Serveer de créme pâtissièrre met fruit of gebruik deze voor andere dessert bereidingen.

Ingredienten
  • 0,3 gr. saffraan (150 stampers)

  • 6 eidooiers

  • 600 ml. melk

  • 100 gr. suiker

  • 50 gr. maiszetmeel