Gevulde eieren met kaviaar

30 minuten

6 porties

Introductie

Gevulde eieren doen mij altijd gelijk denken aan een borrel in de jaren 70. Of grote banketten zoals je die in films voorbij ziet komen. Deze gevulde eitjes zijn dan ook perfect om je gasten te verassen tijdens een borrel, BBQ of een feestje. De eitjes zijn makkelijke te maken en zien er feestelijk uit. Met een dot zwarte kaviaar en een takje kervel ziet het er zo ouderwets uit dat het weer gaaf wordt! Het ziltige van de kaviaar, het hartige van de saffraan en het vette van de eidooier-botercrème zijn de perfecte match. Mijn favoriete kaviaar komt van Nederlandse bodem bij de Steurhoeve vandaan. Een lekkere smaakbom!
Mocht je een keer geen trek hebben in kaviaar dan kun je met de eitjes natuurlijk ook garneren met ansjovis, spekjes, bieslook of iets anders naar keuze.

Gevulde eieren met kaviaar
Stappen 
  1.  Houd de boter op kamer temperatuur. Laat de saffraan (maal evt. eerst de saffraan fijn in de vijzel), nootmuskaat, paprika-,chillipoeder en het zout in de melk trekken.

  2. Breng om de eieren te koken een pan met water tegen de kook aan. Prik de eieren aan de bolle kant in met een naaldje. Voeg de eieren aan het water toe en zet het vuur hoog zodat het water weer kookt. Haal de eieren na 8 minuten uit de pan en laat ze schrikken in koud water.

  3. Kneus de eierschaal en laat de eieren nog heel even in het water liggen. Hierdoor zullen ze makkelijker te pellen zijn.

  4. Pel de eieren en halveer deze in de lengte. Wip voorzichtig de eidooiers uit het eiwit. Wrijf de eidooiers boven een zeef in een apparte kom.

  5. Klop de boter luchtig met een handmixer. Gebruik een föhn of een au bain marie opstelling met gekookt water om de boter soepeler te maken zodat deze luchtiger wordt. Let op dat de boter niet smelt!

  6. Voeg de specerijen-melk toe en voeg de slagroom toe. Blijf nog 1 minuut kloppen. Voeg vervolgens het eidooierkruim toe en blijf nog 1 minuut kloppen. Proef het mengsel en voeg eventueel nog extra specerijen en zout toe.

  7. Doe het eidooiermengsel in een spuitzak met kartelmondje. Spuit het mengsel in rozetjes is de eiwitten.

  8. Garneer het eitje met kaviaar en een takje kervel.

  9. WOW, back to the 70's, YUM!

Ingredienten
  • 6 eieren

  • 60 gr. boter

  • 40 gr. slagroom

  • 1 scheut melk

  • 1 snuf zout

  • 0.1 gram saffraan (30 stampers)

  • 1 snuf chilipoeder

  • 1 snuf paprika poeder

  • 1 snuf nootmuskaat

  • 1 takje kervel

  • 10 gr. kaviaar

  • Benodigdheden: naald

  • Benodigdheden: vijzel

  • Benodigdheden: spuitzak met kartelmond