Indiase Kesar Lassi
10 minuten
2 porties
Introductie
Kesar lassi is een authentieke koude Indiase yoghurtdrank bestaande uit yoghurt, melk, suiker en specerijen. De saffraan smaak, ook wel kesariya of keshariya genoemd, kenmerkt de Kesar Lassi. Heerlijk verfrissend voor tussendoor of aan het begin van een maaltijd. Kesar Lassi wordt het beste geserveerd in traditionele Indiase terracotta glazen.

Stappen
Meng één theelepel hete melk met de saffraan om saffraanmelk te maken. Laat rustig acht minuten trekken.
Mix met een (hand)blender de koude yoghurt, melk, saffraanmelk, suiker, kardemom en ijsklontjes.
Blender net zo lang totdat alle suiker is opgelost.
Giet het mengsel door een fijne zeef om de kardemom en saffraan draadjes eruit te zeven.
Verdeel het gezeefde mengsel over twee bekers.
Garneer de lassi eventueel met fijn gehakte pistache en amandelen.
Ingredienten
0.1 gr. saffraan (50 stampers)
250 gr. yoghurt
100 gr. melk
20 gr. suiker
1 kardemompeul
2 ijsklontjes