Kesar Malai Kulfi
7 uur
8 porties
Introductie
Kulfi is Indiaas stilstaand ijs. Het wordt in India veel verkocht vanuit kleine winkeltjes. Kulfi is er in veel verschillende smaken. Daniël herinnert zich nog goed de kulfi die hij at in Mumbai. Het was een bloedhete en vochtige dag. Na 's nachts de vismarkt van Mumbai bezocht te hebben, was hij toe aan verkoeling. Na een kleine wandeling langs de kust proefde hij bij New Kulfi Center een onvergetelijke saffraan kulfi met pistache. Saffraan wordt in heel India geproduceerd en wordt gebruikt als kleurstof en in verschillende traditionele recepten. Sommige van deze recepten zijn op onze website te vinden. India behoort tot één van de favoriete reisbestemmingen van Daniël. Het land is in vele opzichten een achtbaan met een eigen gastronomische traditie.

Stappen
Doe 250 ml. room, de saffraan en de kardemom in een klein sauspannetje.
Verwarm het mengsel totdat het bijna aan de kook is en haal dan van het vuur.
Giet alles over in een kom en zet dit half afgedekt in de koelkast.
Na 2 uur is het mengsel voldoende afgekoeld en kan het worden gezeefd.
Voeg de crème fraîche toe en klop het mengsel met een garde of elektrische mixer tot stijve slagroom.
Spatel de gecondenseerde melk, rozenwater en de pistachenoten door de slagroom.
Verdeel het mengsel over de ijs vormpjes. Steek stokjes in het ijsmengsel en zet in de vriezer.
Als het ijs na ongeveer 4 uur volledig bevroren is kan de kulfi gegeten worden.
Ingredienten
0.2 gr. saffraan (100 stampers)
250 ml. room
400 ml. gecondenseerde melk
200 ml. creme fraiche
0.2 gr. saffraan (100 stampers)
2 tl. gehakte pistache
1 druppel rozenwater
1 groene kardemom peul