Kip kebab BBQ spiezen

30 minuten en 2 uur wachttijd

4 porties

Introductie

De benaming kebab komt oorspronkelijk uit het Perzisch. Maar, in heel het Midden-Oosten wordt er kebab in verschillende soorten en maten gegeten. Dit is een recept voor kip kebab. Uit Indonesië kennen de Nederlanders het als satay maar ook in het Midden-Oosten wordt er vlees op open vuur gebraden. Deze spiezen zijn heerlijk met een yoghurt dip.

Kip kebab BBQ spiezen
Stappen 
  1. Voeg een theelepel heet water toe aan de saffraan en laat 5 minuten trekken.

  2. Voeg de saffraan en het saffraan vocht samen met de yoghurt, limoen, fijngesneden knoflook, olijfolie en andere specerijen.

  3. Snijd iedere kippendij in 8 stukken en leg de kip in de yoghurt marinade. Laat de kip 2 uur marineren.

  4. Steek ondertussen de BBQ aan.

  5. Haal de stukken kip uit de yoghurt en rijg de kip op houten prikkers.

  6. Leg de spiezen op de BBQ en braad rondom aan. Check na 15 minuten of de kip gaar is en serveer met fijngesneden munt.

Ingredienten
  • 500 gr. kippen dijen

  • 0,5 gr. saffraan (250 stampers)

  • 4 el. turkse 10% yoghurt

  • 2 el. olijfolie

  • 1 tl. paprika poeder

  • 1 tl. komijn poeder

  • 1 tl. kurkuma

  • 1 teen knoflook

  • 1 limoen

  • 1 snuf zout

  • 1 snuf zwarte peper

  • 1 tak munt ter garnering