Lamskotelet van de BBQ

30 minuten

4 porties

Introductie

In het Midden-Oosten worden deze lamskoteletten vaak gemarineerd op een kebabspies geprikt en boven open vuur geroosterd. Het nadeel van de koteletten op een spies prikken is dat het vlees beschadigd en ook door gaart via de warmte geleiding van de kebabspies. Terwijl lamskoteletten het lekkerste zijn als ze nog rosé van binnen zijn.

Lamskotelet van de BBQ
Stappen 
  1. Steek de BBQ aan en zorg dat de kooltjes allemaal aanstaan.

  2. Haal de koteletten uit de koelkast zodat deze op temperatuur kunnen komen.

  3. Doe de saffraan, olijfolie, peper, zout, komijn, kaneel, nootmuskaat, honing, fijngesneden knoflook, zest van 1 citroen en sap van een halve citroen in een klein pannetje. Breng het mengsel aan de kook en haal gelijk van het vuur. Snijd de stelen van de peterselie fijn en voeg toe aan de marinade. Smeer de koteletten in met de marinade.

  4. Leg de koteletten op de BBQ en braad aan beide kanten 5 minuten aan. Smeer vlak voordat je de koteletten van de BBQ afhaalt deze nog 1 keer in met de overgebleven marinade.

  5. Haal de koteletten van de BBQ en pak in in aluminium folie. Laat het vlees 5 minuten rusten.

  6. Snijd het peterselie blad fijn en besprenkel de koteletten voor het serveren met de peterselie en een klein beetje citroen sap.

Ingredienten
  • 12 lamskoteletten

  • 0,4 gr. saffraan (200 stampers)

  • 1 teen knoflook

  • 2 takjes peterselie

  • 1 eetlepel honing

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 tl komijn

  • 1 mespunt kaneel

  • 1 mespunt nootmuskaat

  • 1 snuf zout

  • 1 tl zwarte peper

  • 1 citroen