Pure chocolade mousse

15 minuten

4 porties

Introductie

Dit recept is voor de echte chocolade liefhebber. Chocolade en saffraan zijn een onverwachte match. Deze chocolade mousse is op basis van water maar je kan eindeloos variëren. Probeer het eens met vruchtensap of met melk als je niet Vegan bent. Toen ik bij Amber in Hong Kong in de patisserie stond vertelde de patissier dat hij chocolade recepten bijna altijd met water maakte. Ik was verbaasd maar hij legde mij uit dat met water de smaak en kwaliteit van de chocolade zo min mogelijk wordt verdund. Dus je eindresultaat draait volledig om de chocolade!

Pure chocolade mousse
Stappen 

Benodigdheden:

  • kom

  • kom met ijs

  • garde of keukenmachine

Bereiding:

  • Breng het water aan de kook met de saffraan. Zet vervolgens van het vuur en laat het 5 minuten trekken.

  • Breek de chocolade in een glazen kom. Giet hier de saffraan met het water op en roer totdat de chocolade volledig is gesmolten.

  • Giet het mengsel in een keukenmachine met garde met een kom ijs eronder of zet de chocolade kom op een kom ijs en klop handmatig met de garde. Door het stevig kloppen en het afkoelen stolt de chocolade en emulgeert met het water. Schrik dus niet dat het mengsel eerst volledig is geschift.

  • Zet de chocolademousse strak afgedekt in de koelkast en roer deze nog eens stevig door voor het serveren.

  • Of doe het mengsel in een spuitzak om mooie vormen te spuiten, doe het in mooie bakjes of schep er quenelles van en laat rusten in de koelkast.

  • Garneer de gerechten met pistache, fruit, chocoladeschaafsel of iets anders. Wees creatief!

Ingredienten
  • 300 gr. Pure chocolade

  • 250 ml. water

  • 0.15 gr. saffraan

Tip: vervang het water door vruchtensap, koffie, sojamelk of een andere vloeistof naar keuzen!