Red & Gold Daisy cocktail

5 minuten

1 glas

Introductie

Saffraan in een cocktail is als vanille in roomijs. Het werkt gewoon! In 1803 werd voor het eerst het woord cocktail gebruikt om een alcoholische mixdrank te beschrijven. De exacte etymologie van het woord is onduidelijk maar het meest aannemelijk is dat het afstamt van het woord ‘coctel’ uit de Maya cultuur waarin dit gefermenteerd sap betekent. In dit geval een klassieke ‘Gin Daisy’ cocktail. Een geshakete cocktail bestaande uit één alcoholische drank gecombineerd met zoet en zuur. In dit recept hebben we eiwit toegevoegd voor een extra romig mondgevoel zodat de saffraan smaak goed tot haar recht komt. Het witte schuim contrasteert bovendien mooi met de donkerrode saffraan bovenop de cocktail en de goudgele kleur in het glas.

Red & Gold Daisy cocktail
Stappen 
  1. Doe alle ingrediënten behalve 3 saffraandraadjes, het eiwit en de limoenzest in de shaker. Schud alles goed door elkaar ! met de deksel op de shaker !

  2. Voeg het eiwit toe en schud opnieuw alles goed door elkaar gedurende 30 seconden.

  3. Voeg de ijsklontjes toe en schud nog eens flink gedurende 30 seconden.

  4. Giet de cocktail door een fijne zeef in een champagnecoupe of ander mooi glas.

  5. Garneer het witte schuim met de 3 overgebleven saffraandraadjes en limoenzest.

Ingredienten
  • 50 ml. Dry Gin (Bijvoorbeeld Tanqueray)

  • 20 ml. vers limoensap

  • 3 groene gekneusde kardemompeulen

  • 1 eiwit ( 30 gram)

  • 0.05 gr. (15 stampers)

  • Limoen zest

(Benodigdheden: Cocktailshaker, ijsklontjes en zeef)


Maak de cocktail nog spannender met één druppeltje rozenwater.