Royal Breakfast: Roerei Zalm

15 minuten

4 porties

Introductie

Een dikke zuurdesem boterham met roerei en zalm. Lekkerder kan niet... of toch wel! Deze 4 ingrediënten versterken het ultieme droom ontbijt, brunch of lunch. Vooral als de nacht ervoor wat zwaarder is geweest, of natuurlijk gewoon om je geliefde te verrassen. In dit recept is het het beste om de saffraan tot poeder te maken in de vijzel. Dan geeft de saffraan gelijk al haar smaak af.

Royal Breakfast: Roerei Zalm
Stappen 
  1. Vijzel de saffraan en voeg deze toe aan de room.

  2. Snijd de bieslook in kleine ringetjes.

  3. Breek 6 eieren en voeg van het laatste ei alleen de eidooier toe. Gooi het eiwit weg. Meng met een vork de eieren en de room door elkaar. Zorg dat alles goed is gemengd, maar niet homogeen geklutst is. De tekstuur van het roerei is dan uiteindelijk beter.

  4. Smelt de boter in een pan met anti-aanbaklaag en wacht tot dat deze bruist. zet het vuur laag en doe het eiermengsel in de pan. Vouw rustig de aangebakken delen van het ei terug in de vloeibare massa. Roer dus niet als een bezetene! Het roerei is klaar als het nog licht vochtig is. Door de rest warmte gaart het ei nog verder en droogt het uit. Breng het roerei op smaak met een snuf zout.

  5. Schep het ei op de zuurdesem boterham en garneer met de gesneden bieslook. Serveer de gerookte zalm ernaast (anders gaart de zalm) en besprenkel deze per portie met 1 theelepel olijfolie en verse zwarte peper. Geef per bord een partje limoen om het gerecht af te maken.

  6. Get well soon!

Ingredienten
  • 0,2 gr. saffraan (100 stampers)

  • 7 eieren

  • 50 ml. slagroom

  • 100 gr. koud gerookte zalm

  • 4 plakken zuurdesembrood

  • 6 sprieten bieslook

  • 4 partjes limoen

  • 4 tl. olijfolie

  • 1 snuf zout

  • 1 snuf verse zwarte peper

  • Benodigdheden: Vijzel