Saffraan latte

15 minuten

1 porties

Introductie

Melk en saffraan zijn de perfecte combinatie. Laat saffraan trekken in warme of koude melk met een klein beetje suiker en kom volledig tot rust. Schuim de melk op in een pan, melkopschuimer of met het koffiezetapparaat en verander de melk in een heerlijke saffraan latte. Verras je gasten of verwen jezelf met iets simpels maar verrassends.

Saffraan latte
Stappen 
  1. Breng water aan de kook. Giet 30 ml. kokend water op de saffraan en de suiker en laat het geheel 10 minuten trekken. Roer het goed door en zeef de saffraan draadjes er uit.

  2. Schuim de melk met een opschuimer, koffiezetapparaat of gewoon in een pannetje.

  3. Giet het melkschuim op de saffraan-siroop alsof je een cappuccino maakt.

Ingredienten
  • 0,1 gr. saffraan (50 stampers)

  • 90 ml. melk

  • 30 ml. water

  • 1 tl. suiker