Saffraan limoen siroop

20 minuten

10 porties

Introductie

In de zomer is er niks lekkerder dan een koude en frisse siroop met een explosieve dorstlessende smaak. In India is een lime soda de ultieme dorstlesser. Zure limoen met zout en spuitwater zorgen ervoor dat je dorst wordt gelest en je genoeg vocht vasthoudt om de hoge temperaturen en luchtvochtigheid te trotseren. Dit recept is hierop geïnspireerd.

Saffraan limoen siroop
Stappen 
  1. Doe alle ingrediënten behalve de limoenzest in een steelpan 

  2. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken.

  3. Haal de pan van het vuur en voeg de limoenzest toe. Laat de siroop afkoelen.

  4. Bewaar de siroop in een afgesloten fles.

  5. Mix de siroop met ijsklontjes en bruis of kraanwater.

Tip: Gebruik de siroop om desserts of sla dressings op smaak te maken!

Ingredienten
  • 0.3 gr. saffraan (90 stampers)

  • 200 gr. rietsuiker

  • 100 ml. water

  • 100 ml. gezeefd limoen sap

  • zest van 2 limoenen

  • mespuntje zout