Saffraan thee

10 minuten

1 porties

Introductie

Saffraan in combinatie met water werd al door Alexander de Grote en Cleopatra gebruikt. Als drank, maar ook om wonden te reinigen en genezen. Ook tegenwoordig worden er nog verschillende geneeskrachten toegeschreven aan saffraan. Van Marokko tot in het Himalaya gebergte wordt saffraan gebruikt. Met name ook in thee. In saffraan thee komt de complexe geur, kleur en smaak heel zuiver tot haar recht. Suiker of honing helpen de saffraan thee nog beter te smaken.

Saffraan thee
Stappen 
  1. Kook het water.

  2. Voeg de saffraan toe aan een glas.

  3. Giet kokend heet water op de saffraan.

  4. Laat de thee 10 minuten trekken.

  5. Roer desgewenst de limoensap en de honing door de thee.

Ingredienten
  • 200 ml. water

  • 0,1 gr. saffraan (30 stampers)

Optioneel toe te voegen:

  • 1 tl. limoensap

  • 1 tl. honing