Bekijk waar onze Saffraan vandaan komt

De familie Ehtesham verbouwt samen met 2000 boeren bij de stad Ghaen in Iran onze Negin saffraan. Samen zijn zij een boerencoöperatie die is gestart in 2001 en een 150 jaar lange geschiedenis kent in de regio. De provincie Zuid-Khorasan is wereldberoemd vanwege haar uitzonderlijk hoge kwaliteit saffraan.

De smaak van onze Negin saffraan
​Onze Negin saffraan is van de oktober 2020 oogst en heeft een aangenaam subtiel zoet en warm aroma zoals dat ook te herkennen is in vanille, chocolade en tonkabonen. Het aroma van echte Negin saffraan zal net als vanille, chocolade en tonkaboon, aangenaam in je smaak- en aromageheugen gegrift staan. De smaak is warm en vol net als het aroma met een subtiel bittertje.
Saffraan krokus
Negin, de hoogste kwaliteit saffraan

Onze Negin saffraan is 100% traceerbaar en afkomstig van de Crocus Sativus. Een prachtige paarse krokus met rode stampers. De stampers worden met de hand geoogst waarna deze zorgvuldig in droogkasten worden gedroogd. De stampers worden gesorteerd op basis van kwaliteit. Alleen de mooiste, volledig rode stampers zijn Negin saffraan.
Negin saffraan valt in de ISO 3632 Klasse 1. In Europa is dit de hoogste saffraan-klasse. Hier binnen is er nog een groot verschil in kwaliteit. De kwaliteit van saffraan is afhankelijk van de kleur, geur en smaak intensiteit. Deze worden gedefinieerd door de volgende stoffen:
 
Safranal                 31.28
Crocine                   282.37
Picrocrocine         100.39
Op deze stoffen scoort onze saffraan uitzonderlijk hoog zoals ook te zien in ons rapport.
Direct van het land 
 
Door onze Negin saffraan direct uit Iran in te kopen kunnen wij de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs garanderen.
Onze Negin saffraan wordt geteeld in een steppe klimaat boven de 1000 meter hoogte. Bij de teelt wordt géén gebruik gemaakt van schadelijke pesticiden. Het gebied wordt omringd door bergpieken tot 2750 meter hoogte. Het klimaat is droog en constant. Als de krokussen in bloei staan, in oktober/november, is er 2 weken de tijd om te oogsten. Met grote zorgvuldigheid worden de stampers uit de krokus geplukt. Alleen de mooiste stampers worden geselecteerd voor dé Negin saffraan. Dit garandeert de perfecte geur, kleur en smaak.​
Saffraan testrapport 2020.jpg

Stampers B.V. saffraan testrapport oogst 2020

onze saffraan